СГ «ТАС» виплатила 930 тис. грн за пошкоджений в ДТП за кордоном автомобіль

Не секрет, що багато хто з водіїв, які виїжджають на власному авто за межі України, вважають за необхідне мати при собі із всіх можливих страхових продуктів лише «Зелену картку».

Мовляв, цей поліс стане у пригоді в разі можливих негараздів на дорозі, та й до того ж його наявність є обов’язковою умовою при перетині кордону на авто. Звісно, це відповідає дійсності, але є нюанс. Адже за аналогією з полісом ОСЦПВ відшкодування за «Зеленою карткою» здійснюється не самому власникові цього міжнародного сертифіката, а постраждалому внаслідок ДТП з його вини. Простіше кажучи, страхова виплата піде на покриття витрат з ремонту чужого автомобіля, тоді як ремонт свого авто власникові поліса доведеться робити за власний кошт. А це може виявитися досить «дорогим задоволенням».

Самостійно оплачувати ремонт власної автівки доведеться і в інших випадках – наприклад, в разі якщо іншого учасника ДТП просто немає тощо.

Втім, уникнути всіх цих витрат цілком можливо – достатньо лише заздалегідь подбати про оформлення ще одного договору страхування, а саме КАСКО, що діятиме і за кордоном.

Аварія, в якій зазнав суттєвих пошкоджень зареєстрований в Україні кросовер BMW X6, сталася в Польщі.

Водій автомобіля виконував поворот, як його раптом «підрізав» інший легковик. Намагаючись уникнути зіткнення, водій BMW різко вивернув кермо, але не впорався з кермуванням – і кросовер на швидкості влетів в стовп.

В результаті удару було суттєво пошкоджено кузов автомобіля: капот, передній бампер, решітку радіатора, дві двері, крило, розбито блок-фару. Однак самостійно вирішувати всі проблеми, спричинені ДТП, зокрема в частині оплати ремонту авто, власникові кросовера не довелося.

Страхова група «ТАС», де автомобіль застраховано за програмою «5 зірок» договору «ЄвроКАСКО», отримавши повідомлення про інцидент, вжила всіх заходів, аби забезпечити клієнтові необхідну допомогу і підтримку. Страховик оперативно оплатив послуги евакуатора, а також – з метою визначення розміру завданих збитків – організував проведення огляду пошкодженого транспортного засобу експертом.

Автомобіль було направлено на СТО, і СГ «ТАС» здійснила виплату належного за договором  страхування відшкодування. Сума виплати склала 930070 грн.

Нагадаємо, за статистикою Національної асоціації страховиків України, від початку року Страхова група «ТАС» утримує місце безперечного лідера страхового ринку з виплат, щомісяця підтверджуючи свої позиції.

 

Загалом за підсумками семи місяців поточного року СГ «ТАС» стала єдиною страховою компанією України, чиї виплати станом на 1 серпня перевищили 1 млрд грн.